CLIMES I PAISATGES




Experiments:

Resultado de imagen de experiments
A part dels experiments que us explicaré que ens està explicant el Cesc:
Per exemple ens ha explicat que a la Terra hi han diferents zones, càlides, fredes i temperades, nosaltres estem a la temperada, i també ens ha explicat que hi han diferents climes, per exemple el Oceànic, el Mediterrani i el Continental.
A part de tot això, ens ha explicat que es un climograma i el dia 01/02/19 vam començar a fer un WORD dels climes al Mediterrani, no vol dir que només són les ciutats que estan al costat del mar Mediterrani, perquè per exemple dins del clima Mediterrani hi ha l'illa d'Australia, Nàpols, Xile, Califòrnia...

                                                                    ATMOSFERA

El paper que no vol entrar dins de l'ampolla:




Aquest és el primer experiment que ens ha explicat el Cesc, consistia en introduir una petita bola de paper en una ampolla de vidre, jo pensava que era molt fàcil, però ens va ser a tota la classe impossible ficar el paer dins de l'ampolla.

El truc d'aquest experiment és que l'ampolla no estava buida, em refereixo que estava plena d'aire, i el paper no podia entrar perquè sinó l'aire no tenia per on sortir

Aquests serien els materials necessaris per fer aquest experiment:
                       Bola de paper                                                     Ampolla de vidre
Resultado de imagen de bola de paperResultado de imagen de ampolla de vidre buida





Unflar un globus dintre d'una ampolla:


Aquest és el segon experiment que fem, que consistia en unflar un globus normal i corrent dins d'una ampolla buida, ho hem intentat unes quantes persones i només a dos ens ha sortit, a mi i al Juanma, jo pensava que com els dos som baixos, doncs significaria alguna cosa.


El truc era a mesura que nosaltres intentàvem unflar el globus, el Cesc tapava un forat que per allí es per on l'aire podria sortir. Des de que em van explicar la respiració jo sempre pensava que respiràvem oxigen, però estava equivocat, la majoria del que respirem es NITROGEN

Els materials per fer aquest experiment són:


                            Globus                                                            Ampolla
Resultado de imagen de globus normalsResultado de imagen de ampolla de plàstic



L'espelma s'apaga quan fiquem un got


Aquest és el tercer experiment que hem fet, consistia en encendre una espelma i posar-la en un plat, ficar-li aigua al plat i després ficar-li un got al damunt de l'espelma.
Jo, personalment, ja em sabia aquest experiment, és impressionant encara que ja l'hagis fet

El truc d'aquest experiment és el següent, el foc necessita oxigen, i clar si li tapes tot l'oxigen que té al seu voltant, no té per on "respirar", així doncs el foc s'apaga.

Els materials necessaris per aquest experiment són:


                           Espelma                                Plat
Resultado de imagen de espelmaResultado de imagen de plat


                       Aigua                                  Got                                           
Resultado de imagen de aiguaResultado de imagen de vaso
Resultado de imagen de paper

                                                         EL SOL:

Jo en aquest experiment no hi vaig estar ja que estava malalt, però tafanejant als blogs d'uns quants companys us explicaré una mica de que va aquest experiment.
Consisteix en unflar dos globus, un de color blanc i un altre de negre, els hem il·luminat amb una lupa estant al sol, en el nostre cas vam pujar al terrat, quan el vam il·luminar el blanc no va explotar i el negre si
Resultado de imagen de paper
El color negre atrau la calor, aquest fenomen s'anomena Albedo

L'arc de Sant Martí doble:L'arc de Sant Martí, per fer aquest experiment hem necessitat un CD i un paper, amb l'ajuda d'un raig de sol al CD reflexes un arc de Sant Martí al paper.


El arc de Sant Martí és doble quan n'hi han dos al cel, i els dos tenen els mateixos colors però amb el ordre invertit.


Resultado de imagen de CD Resultado de imagen de paper blanc




Perquè fa fred als pols:


Per fer aquest experiment, que tampoc vaig estar com els dos anteriors, us explicaré els materials i com és fa aquest experiment:
Hem tingut que utilitzar una llanterna i un globus de color negre, van apagar totes les llums i baixar totes les persianes perquè la classe no hi haguès llum, el experiment és:
Van obrir la llum de la llanterna i van enfocar diferents punts del globus perquè la llum estigués més concentrada o més escampada
Als pols hi fa fred perquè els rajos de sol no van tant directes hi en canvi d'estar mes calents o amb més escalfor, són els llocs on hi fa mes fred en aquest cas hi ha el Pol Nord i el Pol Surt.

                                            La pressió atmosfèrica:

L'ou dur que traspassa una ampolla:Aquest experiment consisteix en passar un ou dur per la zona on beus aigua de l'ampolla.

Un ou dur, un gerro de vidre i una bola de paper de diari.

Ou dur                                                  Bola de paper
Resultado de imagen de bola de paper

Resultado de imagen de ou dur 

alcohol                                                 Gerro de vidre

Resultado de imagen de alcohol para heridasResultado de imagen de gerro de vidre


L'aigua que vola:

Aquest experiment consistia en que amb un posa gots i aigua, i que el posa gots i el got s'enganxessin entre ells i no caiguessin.


El vent:


La pilota giratòria:

Aquest experiment consistia en fixar-se molt bé les lletres que hi havien escrites a la pilota de tennis, jo al principi no em vaig donar compte de res, però desprès quan ens ho va expliacr el Cesc, ja ho vaig entendre, era que la lletra S girava al revès que la lletra N.

L'aire que no sabem d'on ha sortit:

Aquest experiment el Cesc ens va manar que el féssim a casa.

El experiment consistia en agafar una ampolla d'aigua buida i fer-li un forat amb una agulla, després ficar-li cel·lo damunt del forat i ficar-la al congelador, havíem d'esperar mitja hora i agafar l'ampolla amb compte, li ficàvem el tap i es teníem d'esperar 10 minuts més, després agafar 'ampolla i ficar-se-la a la cara i ens havia de sortit vent.

Jo pensava que l'experiment m'havia sortit malament, però no, estava equivocat, em va sortir bé👍

                                                              TEMPERATURA

Els globus amb aigua i sense aigua:

Per fer aquest experiment necessitarem, un encenedor, un globus amb aigua, i un sense aigua

Aquest experiment consisteix en inflar el globus sense aire i ficar-li l'encenedor a baix...

Sabeu que va passar?

El globus al moment va petar, en canvi el que estava ple d'aigua no va petar ja que l'aigua li costa més calentar-se que l'aire i no vam estar el temps per que el globus d'aigua arribes a petar


L'espelma i la caixa:


Per fer aquest experiment necessitarem, una caixa de cartró, per exemple de sabates i una espelma, i lógicament un encenedor.

L'espelma que està dintre de la caixa calenta l'aire, l'aire sempre va cap amunt i per el forat surt aire calent per això l'esplema va en contraria a l'aire calent i per el forat de baix només entra aire fred per això l'esplema va en direcció a la caixa.


L'últim experiment que us explicaré és:



Baròmetre:


Aquest experiment el teniem que fer en parelles.

No era ben bé un experiment, era una "construcció"

Consistia en que havíem de triar un objecta per construir i després construir-lo.

Jo aquesta construcció la vaig fer amb el meu amic Pol i vam decidir fer el baròmetre, vam reunir tots els materials i vam començar amb la nostre construcció.


Humitat:
La pinya màgica:
 Aquest experiment consistia en omplir d'aigua una KETTLE i esperar a que es calentes, després ficar les pinyes i esperar un quart d'hora i veuríem que les pinyes es tanquen


CLIMOGRAMA:
El clima oceànic no baixa dels 3 graus i no puja dels 14 graus, és adir que les seves temperatures no són molt variades i les seves precipitacions són també casi iguals entre 60 i 90.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PRESENTACIÓ

Hola sóc el Martí  i aquí podreu veure tot  el que faig amb el Cesc